Magda je typ ženy, kterou se ráda nechávám inspirovat. Jsou neobyčejně chytré, tyhle Magdy…, sečtělé, vzdělané, mají spoustu témat, o kterých je radost s nimi mluvit. A také božsky vaří!

Magda má takovou fintu, že sebeprostší jídlo umí nějakým vynalézavým způsobem vylepšit. Když to jde lépe, tak tak se s horší variantou nechce smířit. Proto:

  • Do polévky přidá nějakou tu petrželku…
  • Brambůrky pěkně opeče na másle…
  • K masu přidá tu větvičku rozmarýnu, tu pár kapar…
  • Máslo a smetana obecně všechno vylepší…
  • Majonéza je o tolik lepší domácí…
  • Holandské omáčky se nebojíme…
  • Atakdále, atakdále…, máloco se nedá nějakým způsobem vylepšit.

Magda má pochopitelně pár kilo navíc. Ono se to nezdá, ale jí toho prostě moc, přestože to jsou samé velmi kvalitní a rozmanité potraviny. Magda totiž odmítá dělat kompromisy, nechce slevit z chuti. To, že je vynikající kuchařka, je součástí její osobnosti. Několikrát zkoušela zhubnout, ale poté, co se dva dny omezovala a váha se ani nepohnula, rozhodla se pro světonázor, že v jejím věku je to příliš velké úsilí, které nemusí být korunováno úspěchem, nehledě na to, jaké chuťové oběti by musela přinést.

Jídlo reprezentuje pro Magdu životní filozofii. Strašně ráda má svou rodinu pohromadě u stolu, strašně ráda se dívá, jak jim chutná, strašně ráda sama sebe překonává.

Na to všem Magda nechce nic měnit, ale přitom chce trošku zhubnout. A to je ten problém. Dokud děláme věci stále stejně, nemůžeme být překvapeni, že máme stále stejné výsledky. Musíme začít dělat věci jinak.

Kdyby opravdu Magdy chtěly, myslím si, že by stačilo pár jednoduchých změn, které by měly velké výsledky. Lze vařit výborně, zároveň úsporně, zároveň tak, že to chutná dětem, zároveň tak, že má člověk ze sebe dobrý pocit.

Tohle všechno možné prostě je! 😊

Blogerka

Eva alias Cookacka miluje jídlo jíst, nakupovat, vařit..., a také o něm a psát. Především však učí lidi vařit štíhle, aby se jednou provždy zbavili svých problémů s váhou a trávením. Více o ní si můžete přečíst tady.

Koukněte i na tenhle článek